במושבה הגרמנית, ברמות, בעיר העתיקה, בממילא או בשכונות – למצוא פיצרייה בירושלים זו לא בעיה גדולה, אבל כשמדברים על איכות, כאן כבר מתחיל סיפור אחר לחלוטין
איטליה נחשבת לבירת הפיצה העולמית, ולא בכדי. יש בארץ המגף אינסוף פיצריות, חלקן רשתות בינלאומיות אחרות פיצריות משפחתיות שכבר מאות שנים מכינות את המאכל האהוב לפי מתכון סודי שעובר במשפחה. כך או אחרת, הפיצה הפכה לאחד המאכלים האהובים ביותר בעולם, ובכל מדינה כמעט ניתן למצוא פיצריות שמגישות באהבה גדולה ובשלל צורות בצק שעליו מרוח רוטב עגבניות ומונחת גבינה.
גם אצלנו בישראל טרנד הפיצות הוא אחד החזקים בתחום הקולינריה המקומית. שפים מובילים פותחים פיצריות ובהן מוגש המאכל בצורות מגוונות, רשתות בינלאומיות פותחות בישראל סניפים רבים ויש גם משפחות שפתחו פיצריות ביתיות ומכינות את המאכל האהוב בהקפדה על הפרטים הקטנים שהופכים כל ביס לתענוג אחד גדול.
ירושלים בירת ישראל היא אחת הערים בהן פיצריות נמצאות כמעט בכל קרן רחוב. למצוא פיצרייה בירושלים, אם כן, זו לא משימה בלתי אפשרית, אבל אם אתם אניני טעם ומחפשים את היהלום שבכתר, יש כמה עקרונות שחשוב לעמוד עליהם:
אם כן, פיצרייה בירושלים דורשת מעט מחקר, סקר טעימות ורצון גדול מאוד למצוא את האחת והיחידה, זו שבשבילה שווה להדליק את האוטו ולהגיע, רק כדי לטעום ולהתענג בגדול.